And med rosenkål og pastinak

And med rosenkål og pastinak

0,00 DKK

Lagerstatus: På lager
stk.

Antal: 4 personer 

Ingredienser 

1 stk and delt i kvarte (parteret ud)

Salt & Peber

1 fed hvidløg, knust

Citronskal

Vintergrønt:

½ kg pastinak, skrællet og skåret i stave

2 spsk olivenonlie

salt

 

250 gr rosenkål

150 gr svampe (bøgehatte el. lign) rengjorte og befriet fra stok

2 spsk olivenolie

1 stk appelsin

1 fed hvidløg, skåret i meget tynde flager

3 spsk persille, hakket

 

Rød pebersauce:

2 stk røde pebre, skåret fri for kerner og stilk

½ stk rødløg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

5 korn sort peber

50 gr god bacon

1 lille dåse tomatpuré

3 spsk olivenolie

½ l hønsefon

3 spsk sherry eller hvidvin

Tilberedning:

Tænd ovnen på 200 gader.

Andestykkerne gnides med salt og peber og citronskal/hvidløg indvendigt.  

Læg stykkerne i en bradepande og steg dem i ovenen i ca. 45 min.

Skær et lille kryds i stikken af rosenkålene, og kog dem i 3 min. i saltet spilkogende vand.

Vend pastinak med olivenolie. Rist svampene i olivenolien ved høj varme. Skær appelsinskrællen og det hvide kød bort og skær fileterne ud.

Bland pastinak, svampe, forkogte rosenkål, appelsinfileter - tilsæt hvidløg og appelsinsaft. Smag til med salt og peber. Blandingen tilberedes samtidig med anden.

Sauter rød peber, rødløg, hvidløg, sort peber, bacon og tomatpuré i olivenolien i ca. 5 min. Tilsæt sherry og hønsefond og reducer saucen til den har konsistens som grød. Afkøl blandingen og blend den. Smag til med salt og peber.

Server anden direkte fra ovnen med rosenkål og pastinak anrettet ovenpå og saucen ved siden af. Spis groft brød til.