Pie med Andehjerter, Champignon og Porre GRATIS OPSKRIFT

Pie med Andehjerter, Champignon og Porre GRATIS OPSKRIFT

0,00 DKK

Lagerstatus: På lager
stk.

Antal: 4 personer 

 

Udviklet i samarbejde med Charlotes Køkken

Andepie

500 gram andehjerter

1 løg

1 porre

250 gram champignon

2 spsk mel

2 dl hvidvin

2 dl vand

2 dl fløde

1 laurbærblad

Smør eller olie til stegning

 

4 plader / 300 gram optøet butterdej

 

Fremgangsmåde:

Rens champignon og skær dem i skiver. Rengør porren og skær den i skiver. Skær løget i tern.

Rens hjerterne for sener og hinder. Halver dem på langs. Krydr de halve hjerter med salt og peber og brun dem af ved god varme i lidt smør eller olie. Når hjerterne er brunet godt af skrues der ned for varmen. Tilsæt en spiseskefuld smør og champignon, porre og løg sammen med lidt salt. Lad det småstege ved svag varme til løg og porre er bløde og klare. Tilsæt melet og rør det godt sammen, så melet suger fedtstoffet i panden. Tilsæt hvidvin og rør det godt ud i melet. Stuvningen begynder nu at tykne. Tilsæt vand, fløde og laurbærblad og bring retten i kog. Skru ned for varmen og lad stuvningen småsimre under låg i 45 minutter.

 

Smør et ildfast fad (20x25 cm) og kom stuvningen i fadet – Husk at fjerne laurbærbladet. Rul butterdejen ud så den er lidt større i omkreds i forhold til fadet. Rids forsigtigt butterdejen på kryds og tværs med en skarp kniv. Pas på ikke at skære igennem dejen. Læg butterdejen over fadet med den ridsede side opad. Tryk forsigtigt dejkanterne ned omkring fyldet. Pensl butterdejslåget med sammenpisket æg og sæt den i en forvarmet ovn ved 180 grader. Bag pien til butterdejslåget er gyldent og sprødt. Det tager 25-30 minutter. Server med en grov salat og en god vinaigrette.