Dyrevelfærd - Dyrenes Beskyttelses stempel

Dan Duck:

FAKTA om anden:

Vi har valgt vores ander af  Pekin-racen, fordi netop denne and indeholder smagen af traditionel dansk and, som vi har kendt i mange årtier. Pekin - racen udemærker sig ved at være et socialt dyr, der hygger sig i småflokke og hvor hakkeordnen aldrig iagttages. Det forekommer simpelthen ikke. 

Danske ænder er ESBL-frie og har været det i mange år, samt siden 2004 er der ikke anvendt eet eneste gram antibiotika i hele den danske andeproduktion.

Vi har minimeret fedtindholdet i vores danske and fra 29,6% til 20% igennem de seneste 5 år. Andefedtet er hos vores ænder de sunde enkeltumættede og flereumættede fedtsyrer. Så gem endelig denne fedt når du tilbereder anden og anvend den til stegning af grønsager og andet kød.

De finder vores ænder og andeprodukter gos de fremmese catering leverandører, samt i en del specialbutikker og hos slagtermestre.

Kig efter én eneste detalje, når du køber din and:

DK 38 EF

Din sikkerhed for, at anden du bliver tilbudt, har følgende kvalifikationer:

  • At ægget er lagt af dansk hunand
  • At ægget er ruget i Danmark
  • At den daggamle ælling har haft hele sin tilværelse i Danmark, herunder transportering fra rugeriet til landbrug liggende i Jylland
  • At ællingen har haft rigtig meget plads i hele sin opvækst

 

  • At de tre hovedtyper danske ænder: 1) Konventionelle 2) Fritgående 3) Økologiske - Alle har levet op til de mange skrappe regelsæt dem danske andesektor gennemførte i 2004 på frivillig basis:
  1. At Konventionelle danske ænder overholder maksimalbelægning på 20 kg pr. m2
  2. At Fritgående danske ænder minimum har 10 m2 pr. and til rådighed
  3. At Økologiske danske ænder har minimum 20 m2 pr. and til rådighed
  4. At de 3 typer har minimum dobbelt så meget plads pr and, som alle vores udenlandske kollegaer
  5. at ingen danske ænder tilbringer mere end en time under transport fra landmanden til slagteriet, Havnevej 8 - 7600 Struer
  6. At transporterne varetages af særdeles erfarne chaufører der er uddannede til dette arbejde
  7. At ænderne ved modtagelse på slagteriet bliver synet af danske myndigheder.
  8. At hver enkelt and under slagtningen er inspiceret og godkendt af den danske førdevarestyrelses erfarne dyrelæger.
  9. At ænderne bliver færdigproduceret hos os i Struer, som hele eller delstykker til det danske marked, såvel som til eksport.
  10. At vi distribuerer vores ænder til vores kunder med hjælp fra danske vognmænd
  11. At hele anlægget i Struer er fssc22002 certificeret af Bureau Veritas, herunder at samtlige medejere er eksamineret og bestået
  12. At vi er økologi-certificeret, har opbakning fra Dyrenes Beskyttelse, Naturland-certificeret som eneste andeslagteri.