Udskæring af and

Oprettet d.

Udskæring af and

Hvordan parterer jeg min and???

Der er mange måder at gribe denne situation an på... Først og fremmest vil vi anbefale dig at rense anden, vaske den indvendigt og fjerne evt fjerrester.

 

Ved selve parteringen/udskæringen af and skære du ned i ledene, således at du får de bedst mulige udskæringer.

  • Tag som en start låret, vip det en smugle til siden og skær et snit med en skarp kniv ned i ledet eller mellemrummet mellem lår og krop. Du kan evt lave et snit nemme under- og overlår.
  • Derefter skæres vingen fra, på samme måde som låret ved at vippe vingen ud til siden, derved vil du kunne se leddet.
  • Brystet skæres ned langs brystbenet og følger brystbenet ned og rundt, således du får så meget af brystet med i en hel udskæring, som det er muligt, det kan være den ikke sidder lige i skabet første gang, men øvelse gør mester. 
  • Når du har skåret udskæringerne fra skrofet, kan du anvende dem til et hav af opskrifter, se gerne vores opskrifter her
  • Selve skroget vil vi anbefalde dig at koge en lækker fyldig suppe på, du kan evt fryse dette skrog ned og gemme til du har nogle stykker evt sammen med et kyllingeskrog, ben fra en bison eller okse, for at give en super skøn smag, eller blot rent til en andefon. Der vil være lidt kødrester du også endelig må pille fra og bruge i en suppe eller i en salat.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar